Три асоціації виробників «зеленої» генерації направили спільний лист президенту Володимиру Зеленському, в якому виклали проблеми та загрози розвитку сектору відновлюваної енергетики, а також попросили особистої зустрічі. Про це повідомляється у спільній заяві організацій.

В листі повідомляється, що незважаючи на плюси початку роботу ринку електричної енергії 2019 року, виявлено багато його недосконалостей, що загрожують галузі відновлюваної енергетики
Асоціації готові презентувати усі необхідні дані, цифри та факти, що свідчать про минулорічний успішний стан розвитку галузі, її позитивний вплив на ринок електричної енергії, наповнення державного бюджету.
«За 12 років існування системи державної підтримки відновлюваної енергетики, інвестори неодноразово доводили своє прагнення та спроможність домовлятися.
Протягом цього часу була скасована пільга на податок на прибуток, знижено «зелений» тариф для сонячних електростанцій в чотири рази, запроваджена аукціонна модель розвитку галузі, скорочено термін дії технічних умов на приєднання до електричних мереж, добровільно зупинено девелопмент багатьох проєктів, а також списано сотні мільйонів гривень у якості збитків», — йдеться у листі.
Лист підписала Українська асоціація відновлюваної енергетики, Українська вітроенергетична асоціація та Європейсько-українське енергетичне агентство, що представляють переважну більшість українських та іноземних інвесторів у «зелену» енергетику.